۰۶ اسفند ۱۳۸۷

شیرینی سه گوش مارمالادی

روغن جامد یا کره 150 گرم (¾ لیوان)
آرد 1 و ½ لیوان
آب ½ لیوان
مارمالاد هلو یا زردآلو یا هرمارمالاد دلخواه 1 لیوان

  1. آرد و روغن را مخلوط کرده و با نوک انگشت ماساژ می دهیم تا یکدست شود.
  2. آب را می افزاییم و باز ماساژ می دهیم تا خمیر آماده شود. نباید زیاد ورز دهیم چون روغن می اندازد.
  3. نیم ساعت خمیر را در کیسه نایلونی در یخچال میگذاریم.
  4. بعد از آن خمیر را با وردنه باز می کنیم و چهار لا تا میکنیم و دوباره با وردنه به قطر 3 تا 5 میلیمتر باز می کنیم و به شکل مربع 5×5 می بریم . وسط آن را کمی مارمالاد می گذاریم و طوری تا می کنیم تا سه گوش شود و در فر قرار می دهیم تا بپزد و زیر خمیر کمی طلایی شود.
  • می توانید قبل از گذاشتن در فر روی شیرینی ها کمی زرده تخم مرغ بمالید.
  • می توانید بعد از اینکه شیرینی ها آماده شدند رویش را با شکلات آب شده یا گناش تزئین کنید.

۰۳ اسفند ۱۳۸۷

خمیر مارسیپان یا مارزیپان


مواد لازم :

پودر بادام 125 گرم
پودر شکر خیلی نرم 375 گرم
آبلیمو 1 قاشق چایخوری
آب 2 قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد

طرز تهیه :
  1. پودر بادام + پودر شکر را مخلوط می کنیم.
  2. وسطش را گود می کنیم و زرده تخم مرغ + آب + آبلیمو را در آن میریزیم و با دست ورز میدهیم تا به شکل خمیر منسجم دربیاید.
  3. اگر خمیر خیلی خشک بود یک سفیده تخم مرغ را تا حدی که کف کند با چنگال میزنیم و با همان چنگال کم کم به خمیر می افزاییم تا خمیر حاصل شود.
  • می توانیم به جای آب هر آب میوه مایل به ترشی یا عرقیات مورد علاقه را بیفزاییم.
  • این خمیر را می توان تا یک هفته در کیسه نایلونی در یخچال نگهداری کرد.
  • میتوانید با این خمیر توت بادامی که یک شیرینی بسیار خوشمزه ایرانیه و برای عید نوروز خیلی مناسب است درست کنید.

۲۸ بهمن ۱۳۸۷

لوز نارگیل


مواد لازم:


شکر 2 پیمانه(لیوان)

پودر نارگیل 2 پیمانه(لیوان)

آب 1 پیمانه(لیوان)

پودر جوهر لیمو ¼ قاشق چایخوری


طرز تهیه:


  1. آب و شکر را روی حرارت می گذاریم تا قوام بیاید و بین دو انگشت ایجاد نخ کند و کش بیاید و جوهر لیمو را می افزاییم.

  2. شربت قوام آمده را در ظرف دیگری ریخته و آنقدر هم میزنیم تا سفید شده و به صورت کرم سفید رنگ در آید.

  3. پودر نارگیل را می افزاییم و سریع مخلوط می کنیم و در ظرف چهارگوشی که کفش را چرب کرده ایم ریخته و سریع صاف می کنیم تا نبندد.

  4. حدود 20 دقیقه بعد که شکل گرفت آن را به شکل لوزی برش می دهیم.


* می توانید با افزودن کمی زعفران به شربت لوز نارگیل زعفرانی داشته باشید.

*در دستور پخت اصلی جوهر لیمو نداشت ولی من با جوهر لیمو بیشتر می پسندم. هم نرم تر میشه هم شکرک نمیزنه.